Home | Prijs Koningspoedel: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Koningspoedel: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een Poedel kopen? Dan zijn er vier verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Je hebt namelijk de Koningspoedel, de Middenslag Poedel, de Dwergpoedel en de Toy Poedel. Het enige verschil tussen deze vier soorten Poedels is het formaat. De Toy Poedel is het kleinste, dan komt de Dwergpoedel en de twee grootste zijn de Middenslag Poedel en de Koningspoedel. De laatstgenoemde is wordt ook wel de standaard Poedel genoemd. Dit was namelijk het eerste formaat en als er gesproken wordt over de Poedel, wordt deze bedoeld. Deze vier soorten hebben ook allemaal een andere prijsklasse. We vertellen je hier alles over de prijs van een Koningspoedel en welke kosten er nog meer bij komen kijken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Zoveel kost een Koningspoedel gemiddeld

De Poedel is geen super duur ras, maar de prijzen kunnen wel enorm variëren. Het ligt er een beetje aan waar je je puppy koopt. Gemiddeld betaal je voor een puppy ongeveer €1500,-. Als je minder dan dit betaalt, heb je waarschijnlijk te maken met een hond die gefokt is door een thuisfokker. Bij een erkende en betrouwbare fokker die al langere tijd honden fokt, betaal je vaak wat meer. Je betaalt dan misschien wel iets meer voor je pup, maar je weet ook zeker dat je een gezonde puppy koopt die op een goede manier is gefokt.

Kom je een nestje tegen waarbij de vraagprijs ver boven de €1500,- ligt, dan kun je beter even verder kijken. Een Koningspoedel kost namelijk echt niet zoveel en je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Er zijn genoeg goede fokkers die rond de €1500,- blijven met hun prijs.

Daarnaast moet je ook opletten wanneer een Koningspoedel weer veel minder kost dan €1500,- kost. Dat klinkt namelijk te mooi om waar te zijn en misschien is dat het ook wel. Er zijn namelijk ook handelaren die zieke puppy’s verkopen. Zij doen dan natuurlijk net alsof ze helemaal gezond zijn en door ze tegen een iets goedkopere prijs dan normaal aan te bieden, zullen ze zo weg zijn. Voor je het weet zit jij met een zieke hond thuis die of heel veel zorg nodig heeft, of al snel moet worden ingeslapen. Als een Koningspoedel dus heel goedkoop aan wordt geboden, kun je jezelf afvragen of dat wel klopt.

Waarom is een Koningspoedel bij een fokker duurder?

Bij een erkende fokker betaal je over het algemeen het meeste geld voor een Koningspoedel. De reden hiervoor is heel simpel. Er gaat namelijk veel tijd en energie zitten in het fokken van honden. Een erkende fokker is aangesloten bij een rasvereniging. Hiervoor moet hij geld betalen. Bovendien heeft een erkende fokker veel onkosten. Zo moet hij zijn honden laten testen op erfelijke afwijkingen, kost het geld om de moederhond zwanger te laten worden en hij moet ook in het begin voor de puppy’s zorgen. De stambomen moeten helemaal uitgepluisd worden om er zeker van te zijn dat de puppy’s zo gezond mogelijk zijn. Daarom is een Koningspoedel bij een erkende fokker nou eenmaal iets duurder. Het voordeel hiervan is dat je dan wel zeker weet dat je een gezonde hebt hebt.

Een oudere hond kopen

Voor een puppy betaal je de hoofdprijs, maar voor een hond die al ouder is betaal je vaak minder. Deze vind je in het asiel of via een herplaatsing. Honden worden wel eens weg gedaan, maar dat hoeft helemaal niet aan het dier te liggen. Sterker nog, het ligt meestal zelfs aan het baasje. Deze gaat verhuizen of kan om een andere reden niet meer voor zijn hond zorgen waardoor deze af moet worden gestaan ter adoptie. Het voordeel van zo’n hond is dat hij al is getraind en af is gericht zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

Welke kosten komen er nog meer bij kijken?

Met alleen een puppy ben je er nog niet. Er zijn nog meer dingen die betaald en gekocht moeten worden wanneer je een hondje koopt. Zo moet je vaak ook betalen voor de inenting en de registratie van de chip, dat samen zo’n €50,- kost. Als je niet wil dat jij na een tijdje ook met een nestje Poedels zit, moet je dit natuurlijk ook meteen regelen. Een sterilisatie kost ongeveer €350,- en een castratie €200,-. Natuurlijk moet je ook nog spulletjes aanschaffen voor je nieuwe puppy, zoals een mand om in te slapen, een bench, een riem om hem uit te laten, een halsband, bakjes om uit te eten en te drinken en natuurlijk wat speeltjes.

Training

Daarnaast moet je een puppy vaak op meenemen op een hondentraining of een puppycursus. Zeker bij een Koningspoedel is dit heel belangrijk omdat je vanaf het begin consequent moet zijn in zijn opvoeding. Tijdens zo’n training leert hij om goed te gehoorzamen, en hoe hij zich moet gedragen. Zo leert hij bijvoorbeeld om niet achter fietsers aan te rennen en dat hij niet tegen bezoek op moet springen. Zo’n training kost meestal rond de €150,-.

Lange tijd

Een hond heb je natuurlijk niet maar even, maar gemiddeld zo’n tien jaar. Dat betekent dus ook dat je tien jaar lang voor je hond moet zorgen. De kosten houden dus niet op wanneer je hem aan hebt geschaft en de belangrijkste spullen hebt gekocht. Je moet de rest van zijn leven ook eten voor hem kopen. Ook bezoekjes aan de dierenarts horen erbij. De kosten voor de dierenarts kunnen duur zijn, dus dit is iets om rekening mee te houden wanneer je een hond wil gaan kopen.

Een verzekering voor je viervoeter

Wist je dat het ook gewoon mogelijk is om een verzekering af te sluiten voor je hond? Dat is helemaal niet zo gek, want het kan flink wat geld kosten om een hond te onderhouden. Kijk maar bijvoorbeeld naar zo’n puppytraining. In principe betaal je deze kosten zelf, maar het zou ook goed kunnen dat de verzekering een deel betaalt. Dit hangt natuurlijk wel af van de manier waarop je verzekerd bent. Ook dierenartskosten kunnen op deze manier deels of soms zelfs helemaal vergoed worden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

De Poedel is een prachtige hond met een mooi vacht. De hond is oorspronkelijk gefokt als een ras dat moest meehelpen met de jacht: het beest moest wild aanwijzen, opspeuren, opjagen en terugbrengen bij het baasje. Daarbij moest het beest ook zwemmen en om het...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!