Home | Adopteren: de adoptie van een Poedel gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Poedel gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een nieuwe hond wil, ben je waarschijnlijk van plan om een kleine pup te kopen. Dat is best logisch, want deze hondjes zijn nou eenmaal ontzettend schattig, vooral wanneer het om een Poedel gaat. Bovendien kun je op deze manier ook zo lang mogelijk van je hond genieten. Daarnaast is het gewoon heel leuk om je hondje ook als puppy mee te maken. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gedrag. Toch is het ook helemaal niet zo’n verkeerd idee om een Poedel te adopteren. Je hebt dan misschien niet zo’n fluffy puppy, maar een volwassen Poedel is uiteraard alsnog een super leuke hond. Bovendien heeft het adopteren van een hond ook heel veel voordelen waar je misschien niet zo snel bij stilstaat. Dit geldt dan alleen voor jou, maar ook voor de hond in kwestie! Je leest hier alles over het adopteren van een Poedel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Waarom een Poedel adopteren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een Poedel zou moeten adopteren. Soms gaat men er meteen van uit dat het aan de hond ligt wanneer hij af wordt gestaan ter adoptie, maar dat is lang niet altijd waar. Sterker nog, de reden van adoptie ligt vaker bij het baasje dan bij de hond! Het baasje kan daar overigens ook niet altijd iets aan doen. Soms is het nou eenmaal zo dat het baasje door financiële of gezondheidsredenen niet meer voor de hond kan zorgen of dat hij gaat verhuizen en dat de hond niet mee kan. Een hond als de Poedel heeft veel beweging nodig en alleen in de tuin spelen is hiervoor niet genoeg. Een dagelijkse wandeling is erg belangrijk voor dit ras. Als het baasje dit fysiek niet meer aan kan, is het misschien wel de beste keuze om het beestje ter adoptie af te staan.

Hier kun je een Poedel adopteren

Er zijn verschillende manieren waarop je een Poedel kunt adopteren. De makkelijkste en meest voor de hand liggende manier is om naar het asiel te gaan. Het is echter niet zeker dat hier ook daadwerkelijk een Poedel te vinden is, want het is een erg duur ras. Het voordeel van een asiel is dat je in dat geval weinig betaalt voor de hond, maar het nadeel is dat je niet altijd veel informatie over het dier hebt. Zo weet je dus niet altijd of hij in het verleden traumatische gebeurtenissen mee heeft gemaakt waar hij nu nog steeds last van heeft. Je zou ook eens op een platform zoals Marktplaats kunnen kijken. Er worden namelijk ook Poedel aangeboden op deze website. Het fijne hiervan is dat je ook daadwerkelijk het vorige baasje van de Poedel leert kennen, waardoor je ook veel informatie over de hond krijgt.

Een andere optie om een Poedel te adopteren is door contact op te nemen met een fokker of met een rasvereniging. Het zou namelijk zomaar kunnen dat zij weten of er ergens een Poedel aan wordt geboden ter adoptie. Tot slot zijn er ook nog een aantal websites die je kunt raadplegen. Op deze sites staan complete overzichten van alle Poedels die ter adoptie aan worden geboden in Nederland.

Hier moet je op letten wanneer je een Poedel wil adopteren

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een Poedel gaat adopteren. Als je naar het asiel gaat, hebben de medewerkers van het asiel de hond waarschijnlijk al een tijdje verzorgd en daardoor kunnen ze dus je redelijk goed vertellen wat voor karakter de hond heeft. Het is belangrijk dat je hier naar vraagt, want als zij zeggen dat de Poedel erg druk is, terwijl jij liever een hond hebt die wat rustiger is, dan is dat misschien niet de hond voor jou. Het is natuurlijk het beste om een hond te adopteren die ook echt bij jou past.

Kennismaken

Mocht je online een Poedel adopteren, dan is het belangrijk dat je nooit blind op de beschrijving af gaat. Je moet altijd een ontmoeting met de hond inplannen voordat je hem überhaupt mee naar huis neemt en of toezegt om hem te adopteren. Het is namelijk heel belangrijk om te weten of het wel goed klikt tussen jullie.

Contract tekenen

Als je een hond adopteert via een stichting, moet je vaak een contract tekenen. Deze contracten worden natuurlijk alleen maar opgesteld in het belang van de hond en meestal staan er geen gekke dingen in, maar toch is het belangrijk dat je deze goed doorleest voordat je het tekent. Als je het met bepaalde zaken niet eens bent, kun je ook beter het contract niet tekenen.

Eerlijk zijn

Eerlijkheid duurt het langste en dat is ook zo wanneer je een Poedel gaat adopteren. Wees dan ook altijd eerlijk over jezelf tegen de persoon van wie je de viervoeter overneemt. Op deze manier kan er namelijk een Poedel gezocht worden die echt goed bij je past. Als je nog geen ervaring hebt met honden, kun je misschien beter kiezen voor een Poedel die al wat ouder en dus ook al getraind en afgericht is. Wellicht staat de oude eigenaar de hond wel af omdat het dier te druk was rondom kinderen. Mocht je een kinderwens hebben, dan is het belangrijk om dat te vermelden. Het is dan namelijk misschien geen goede match voor jou.

De voordelen en nadelen van een Poedel adopteren

Het adopteren van een hond heeft uiteraard voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat de hond opgevoed en getraind is, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Dit is namelijk erg tijdrovend en kan ingewikkeld zijn, zelfs bij een Poedel. Deze fase kun jij dan gelukkig skippen. Bovendien is een geadopteerde hond een stuk goedkoper dan een pup. Als je nog nooit een hond hebt gehad, is het misschien wel verstandig om te beginnen met een geadopteerde hond om te kijken of het hebben van een hond echt iets voor jou is. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je minder lang van je lieve Poedel kunt genieten, vooral als hij al wat ouder is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!