Home | Poedel x Boomer (Boompoo) kruising: alles over deze mooie mix

Poedel x Boomer (Boompoo) kruising: alles over deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Heb je wel eens gehoord van de kruising tussen een Boomer en een Poedel? In de volksmond heet het beest met krullen over zijn hele lijf ook wel een ‘Boompoo’. Het beestje is ontstaan uit een mix van de (dwerg-) Poedel en de Boomer die op zijn beurt weer is ontstaan uit een kruising tussen de Maltezer en de Shih Tzu.

Al die genen samen maken de hond geen vuilnisbakkenras, maar juist een prachtige, lieve en schattige dwerghond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

De vacht van een ‘Boompoo’ bestaat uit duizenden krulletjes en het beest ziet er dan ook bijzonder lief en schattig uit. Het beest is niet bijzonder groot, aangezien het beest is ontstaan uit verschillende dwerghonden.

De hond wordt gemiddeld zo’n 30 centimeter op de schoft en zal niet meer dan 10, niet minder dan 6 kilo zwaar worden op z’n volwassen gewicht. Sommigen worden echter niet zwaarder dan 4 kilo.

De geschiedenis en ontstaan van de Poedel x Boomer

Het kruisen van een Poedel is iets wat de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Er zijn maar weinig rashonden waarmee het niet geprobeerd is. Je kent misschien de Labradoodle (een poedel x labrador), de Goldendoodle (een golden retriever x poedel) en nog vele anderen.

Over het algemeen vallen honden die gekruist zijn met een Poedel onder de naam ‘Doodles’.

Belang van het kennen van de ouders

Omdat het niet altijd te voorspellen is hoe een nestje met hondenpups eruit gaat zien, is het goed om beide ouders te bestuderen. Een nakomeling van twee verschillende rashonden draagt niet altijd een evenredig en gemiddeld uiterlijk: het kan ook zo maar 25 procent en 75 procent zijn. Het is nooit te voorspellen welke genen dominant zijn en welke recessief worden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Poedel wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het ontstaan van de Boomer

De Boomer is ontstaan uit een mix tussen diverse hondenrassen, waarvan de belangrijkste de Maltezer en de Shih Tzu. Volgens sommigen zit er ook bloed in het beestje van Lhasa Apso, Bichon Frise en Yorkshire Terriër. Deze honden hebben allemaal een ding gemeen: ze zijn erg klein.

De Boomer is dus een lief, schattig en gezellig gezinshondje. Het hondje was populair in een tv-serie ‘Here’s Boomer’ en zo is het hondenras ontstaan. Het beestje dat voortkomt uit de verschillende kleine hondenrassen is helemaal niet dom, intelligent zelfs, en heeft een enorm schattig uiterlijk: het beestje is populair om zijn gezelligheid en knuffelbaarheid.

De historie van de Poedel

Poedels zijn wel ’s werelds meest bekende zuivere hondenras. Als we het hebben over de hond die in de ‘Boompoo’ zit, spreken we over de dwergpoedel: een beestje dat veel kleiner is dan de ‘normale’ Poedel die het meest voorkomt.

De geschiedenis van de Poedel gaat terug naar de 17e eeuw: een poedel moest toen nog helpen met de eendenjacht. Het haar werd zo gefokt om de beesten te beschermen voor het scherpe riet en het struikgewas en om hem op te warmen na het zwemmen. De hond is bijzonder intelligent.

Het uiterlijk en innerlijk van de Poedel x Boomer

Over het uiterlijk van de Boompoo

Omdat de Boomer komt in veel verschillende soorten, met krullige vacht, met rechte vacht, is het niet helemaal duidelijk hoe een echte ‘Boompoo’ er officieel uit moet zijn. Feit is dat het een poedelachtige vacht krijgt. In het uiterlijk gaat het allemaal om de grootte: de hondjes zijn gemiddeld zo’n 25 centimeter hoog op de schoft.

Over het innerlijk van de Boompoo

Feit is dat een Boompoo een kruising is van de volgende hondenrassen:

 • Maltezer (jachthond)
 • Shih Tzu (waakhond)
 • Lhasa Apso (waakhond)
 • Bichon Frise (waakhond)
 • Yorkshire Terriër (jachthond)
 • Dwergpoedel (jachthond)

Als we naar al deze beestjes kijken, zien we dat ze meerdere dingen gemeen hebben. De meeste rassen zijn namelijk enorm slim, doordat ze voorheen werden ingezet om taken te doen. De ene helft van de voorouders waren echte keffertjes, de andere helft moesten op jacht gaan naar prooien zoals eenden, muizen en ratten.

Mede daarom werden de beestjes gefokt op intelligentie: om ze allerlei kunsten aan te leren. Een Boompoo zal dus altijd een energieke en intelligente hond zijn, waar je als baasje ongetwijfeld veel plezier aan zult beleven.

Leer alles over jouw lieve Poedel

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De verzorging van een Boompoo, vacht, gezondheid etc.

De vacht

De vacht van een Boomer x Poedel is over het algemeen het meest te vergelijken met die van een Poedel en vereist dan ook meestal dezelfde verzorging. Je mag het beest dagelijks kammen en borstelen, maar het beest hoeft niet bijzonder vaak in bad. Het is voor een vacht niet goed om in bad te gaan: het verstoort het zelfreinigend effect en evenwicht dat de vacht natuurlijk heeft.

Gezondheid

Het is niet bekend hoe de gezondheid van een Boomer is: het is immers geen officieel ras en omdat het niet verplicht is, wordt er nauwelijks wat bijgehouden over de honden. Bij de Dwergpoedel echter zijn er wel grote gezondheidsproblemen bekend. Zo heeft het beest mogelijk last van problemen met de gewrichten, maar ook oogproblemen kunnen zich voordoen.

Het is dus zaak om een Boomer x Poedel altijd eens per jaar naar de dierenarts te brengen voor voorzorgsmaatregelen, vaccins en een controle. Zo blijft jouw Boompoo het gezondst.

Beweging en voedsel

Het is van belang om met de Boomer x Poedel vaak te bewegen. Omdat de voorouders allemaal stuk voor stuk enthousiaste hondjes waren en energieke beestjes, zal de Boompoo dat ook hebben.

Beweeg je te weinig en let je niet zo op de hoeveelheid voedsel die je het beestje geeft, dan kan het beest snel te dik worden. Let daar dus op en ga minstens een uur per dag naar buiten met je Boompoo!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

De Poedel is een prachtige hond met een mooi vacht. De hond is oorspronkelijk gefokt als een ras dat moest meehelpen met de jacht: het beest moest wild aanwijzen, opspeuren, opjagen en terugbrengen bij het baasje. Daarbij moest het beest ook zwemmen en om het...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

 • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!