Home | Een goede, betrouwbare Poedel fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Poedel fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een hond is natuurlijk wel erg leuk, maar vergis je niet: het is ook best wel lastig! Hoe weet je bijvoorbeeld echt zeker dat je te maken hebt met een goede fokker die de juiste intenties heeft? De Poedel is een hond die net als elke andere rashond helaas gevoelig is voor bepaalde ziektes en aandoeningen.

Het is daarom belangrijk dat de hond op een zorgvuldige manier wordt gefokt, maar soms zijn de goede fokkers lastig te onderscheiden van de slechte fokkers. Gelukkig lees je hier waar je allemaal op moet letten wanneer je een Poedel gaat kopen bij een fokker.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Strenge regels

Een Poedel is net zoals andere rassen erg gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Zo krijgen ze vaak last van de ziekte van Cushing, de ziekte van Addison, hypothyreoïdie en progressieve retina atrofie. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er strenge regels verbonden aan het fokken van de Poedel.

Op deze manier kan er zo goed mogelijk worden voorkomen dat er een ziek nestje komt, al kun je natuurlijk nooit uitsluiten dat elke puppy uit een nestje heel gezond en oud wordt.

Kopen bij een erkende fokker

Als je een Poedel puppy gaat kopen, heb je twee verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je hond te kopen via Marktplaats, maar je kun er ook voor kiezen om je pup te kopen bij een erkende fokker. Over het algemeen is deze optie niet alleen beter, maar ook veel veiliger. Je weet hier namelijk bij zeker dat de puppy’s op een goede manier zijn gefokt. Een erkende fokker is namelijk aangesloten bij een speciale rasvereniging. De fokker van een Poedel zit dus aangesloten bij een Poedel rasvereniging.

Deze strenge regels zijn helaas ook wel nodig, want hondenrassen zijn dus erg gevoelig voor aandoeningen en ziektes. Door de stambomen goed na te kijken, kan er zoveel mogelijk voorkomen worden dat er zieke Poedel geboren worden.

Let op: Het kopen of adopteren van een Poedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kopen via Marktplaats

Een andere optie is om een puppy te kopen via Marktplaats. Het voordeel hiervan is dat het over het algemeen iets goedkoper is en dat het aanbod ruimer is, waardoor je ook al sneller een pup in huis kunt hebben. Het grote nadeel van Marktplaats is dat er ook veel broodfokker en handelaren actief zijn.

Een erkende fokker fokt echt voor zijn hobby en zal er dan ook zeker niet rijk van worden. Een broodfokker fokt wel echt om zijn boterham er mee te verdienen. Dat zorgt ervoor dat er helaas ook fokkers tussen zitten die niet naar de stambomen kijken en dus ook zieke honden met elkaar een nestje laten krijgen.

Hier moet je voor opletten

Broodfokkers zijn vaak erg sluw waardoor het in sommige gevallen lastig kan zijn om een goede verkoper te onderscheiden van een slechte verkoper. Gelukkig zijn er genoeg dingen waar je op kunt letten om te bepalen of een verkoper te vertrouwen is of niet.

Koop je een Poedel puppy via Marktplaats? Kijk dan eerst eens of de verkoper ook nog op andere plekken nestjes te koop heeft staan. Je kunt ook de woonplaats van de verkoper checken om dan te kijken of er in die plaats nog andere advertenties zijn geplaatst met hetzelfde telefoonnummer en dezelfde foto’s.

Marktplaats heeft gelukkig de laatste jaren zelf ook al het initiatief genomen om een einde te maken aan de foute handelaars. Daardoor is het nu bijvoorbeeld niet meer mogelijk om op een anonieme manier Poedels aan te bieden via een advertentie. Mocht een verkoper dus toch foute boel blijken, dan zijn ze gemakkelijker op te sporen via de advertentie.

Controleer daarnaast ook altijd goed de foto’s die bij de advertentie staan. Het is namelijk belangrijk dat allebei de ouders van het nestje op de foto staan en dat ze goed en duidelijk te zien zijn. Vraag ook om informatie over de ouders van het nestje. Het is niet alleen voor jou als koper belangrijk om dit te weten, maar als de verkoper hier niets op weet te zeggen, is dat geen goed teken. Een goede fokker is namelijk erg begaan met zijn dieren.

Ook de tekst bij de advertentie is belangrijk. Handelaren gebruiken namelijk vaak standaard teksten en schrijven gewoon op wat de koper wil lezen. Laat je dus niet zomaar verleiden. Er kan dan wel staan dat de hond een gezondheidsverklaring heeft, maar deze kunnen makkelijk vervalst worden. Ook staat er bij een standaard advertentie vaak dat de hond gewend is aan kleine kinderen, dat hij een geldig paspoort heeft en dat hij onder toezicht staat van de dierenarts.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Poedel

Overweeg je een Poedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zo weet je dat je goed zit

Hoe weet je dan zeker dat je te maken hebt met een fokker die de juiste intenties heeft? Een goede fokker zit ten eerste altijd aangesloten bij een rasvereniging. Een erkende fokker verdient niet zijn niet met fokken, maar het is een hobby. Dat kun je merken doordat hij altijd enthousiast over zijn honden vertelt. Hij is namelijk gek op zijn honden.

Ook zal hij altijd open en eerlijk vertellen over zijn manier van fokken, want het is zijn passie. Hij checkt alle stambomen goed om te voorkomen dat er zieke honden geboren worden en hij zorgt daarnaast ook voor gezondheidsverklaringen en andere belangrijke papieren. Verder zal hij ook soms naar een show gaan om zijn honden te laten keuren.

Een goede fokker zal niet heel vaak een nestje hebben. Het is namelijk zwaar voor een teefje om steeds zwanger te zijn en een nestje te hebben. Fokken is een hobby en de honden zijn het belangrijkst. Meestal mag je regelmatig langskomen voordat je de puppy mee naar huis neemt, maar houd er wel rekening mee dat de fokker ook gewoon een baan heeft en dus niet altijd tijd voor je heeft.

Daarnaast zal een fokker jou waarschijnlijk ook vragen stellen. Hij wil er immers zeker van zijn dat zijn geliefde Poedel puppy’s naar het juiste baasje gaan. Een goede fokker zal tot slot waarschijnlijk een wachtrij hebben omdat hij dus niet altijd een nestje beschikbaar heeft.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

De Poedel is een prachtige hond met een mooi vacht. De hond is oorspronkelijk gefokt als een ras dat moest meehelpen met de jacht: het beest moest wild aanwijzen, opspeuren, opjagen en terugbrengen bij het baasje. Daarbij moest het beest ook zwemmen en om het...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!