Home | Poedel herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Poedel herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Poedel is een geschikte hond voor iedereen die graag de gezelschap van een hele lieve, vrolijke en slimme hond wil hebben. Een Poedel is een echte metgezel die graag tijd doorbrengt met zijn baasje. Hij vindt het heerlijk om samen te wandelen, spelen of te knuffelen.

Dit ras komt voor in vier verschillende soorten die allemaal hun eigen formaat hebben, dus er zit sowieso een Poedel bij die goed bij jou past. Eigenlijk is de Poedel dus het ideale huisdier! Helaas zijn er toch nog altijd voor mensen die ervoor moeten kiezen om hun hond weg te doen. Je kunt dan kiezen voor een herplaatsing.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Wat is een herplaatsing?

Bij een herplaatsing wordt de Poedel verkocht aan iemand anders. Je hond gaat dan dus verhuizen naar een nieuwe eigenaar. Het gaat dan meestal niet meer om een puppy, maar om een hond die al wat ouder is. Zo’n herplaatsing kun je in principe zelf regelen door een advertentie te plaatsen op Marktplaats of op Facebook, maar je kunt er ook voor kiezen om er hulp voor in te schakelen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij de fokker waar je je Poedel hebt gekocht of bij een rasvereniging.

Wie weet kennen zij nog wel iemand die graag een Poedel wil hebben die al wat ouder is. Als je echt niet meer weet wat je met je Poedel moet doen, kun je hem ook nog naar het asiel brengen, maar dit is natuurlijk niet de fijnste optie voor je hond.

Websites

Er zijn ook speciale websites die je in kunt schakelen om je hond te herplaatsen.. Hier wordt met zorg een nieuw baasje uitgezocht voor je Poedel. Mensen doen op het internet zoals op Facebook of Marktplaats nog wel eens impulsaankopen.

Als je er dus voor kiest om je hond te laten herplaatsen via een speciale organisatie of fokker, dan is de kans een stuk groter dat jouw Poedel bij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Poedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Moeilijke keuze

Het kan een hele lastige keuze zijn om je Poedel te laten herplaatsen. Zeker wanneer je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je hond, maar je geen andere keuze hebt. Het kan dan erg zwaar zijn. Een herplaatsing is namelijk niet altijd een keuze die je wil maken. Soms zijn de omstandigheden nou eenmaal zo en moet je hier wel voor kiezen.

Toch is het belangrijk dat je op dat moment de verantwoordelijkheid neemt, want je Poedel mag er uiteraard ook niet onder lijden. Als je hondje niet meer gelukkig is of jij er niet meer goed voor kunt zorgen, is een herplaatsing misschien wel dat enige juiste keuze die je kunt maken.

Zo gaat een herplaatsing in zijn werk

Als je ervoor kiest om je Poedel te laten herplaatsen, kun je dit dus zelf doen of met de hulp van iemand anders. Je neemt dan contact op met de persoon of vereniging die jou gaat helpen. Zij kijken goed naar de hond en zijn karakter en gaan dan op zoek naar een nieuw baasje of zetten een profiel van je hond op het internet.

Wellicht kennen zij iemand of is er net iemand op zoek naar een volwassen Poedel en is het een goede match met jouw hond. Nadat er dan kennis is gemaakt met de nieuwe eigenaar, kan de hond verplaatst worden.

Het is belangrijk dat je alles vertelt over jezelf en over de hond, zodat er een gepast nieuw baasje gevonden kan worden. Als jouw hond zich namelijk niet zo goed gedraagt in combinatie met andere dieren, dan moet je hier wel eerlijk over zijn.

Anders komt je Poedel misschien wel terecht in een huis waar ook nog andere dieren zijn en dan gaat het niet werken. Het zou heel erg zijn voor je Poedel als hij dan na een tijdje weer herplaatst moet worden of nog erger, dat hij dan uiteindelijk alsnog in het asiel terecht komt.

Redenen om te kiezen voor een herplaatsing

Er zijn verschillende redenen waarom iemand kan kiezen voor een herplaatsing. Misschien gaat het gezin van de Poedel wel emigreren naar een ander land en het is dan niet altijd mogelijk dat de hond mee verhuist. Een andere reden waarom een hond soms herplaatst wordt, is omdat de eigenaar komt te overlijden.

Misschien heeft het baasje simpelweg niet meer de middelen of het geld om voor de hond te zorgen. Aan het uiterlijk zal het in ieder geval niet liggen, want wie vindt dit nou geen lieve hond? Hoe pijnlijk het ook kan zijn, soms is het dan het beste als de hond naar een ander baasje gaat waar hij wel alle zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Poedel

Overweeg je een Poedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Redenen om te kiezen voor een oudere Poedel

Mensen kiezen meestal al snel voor een puppy, en dat is op zich logisch. Toch heeft het ook voordelen om te kiezen voor een wat oudere Poedel. Ten eerste is het natuurlijk voor de hond heel erg fijn, want op deze manier geef je hem of haar een tweede kans op een fijn leven. De oorzaak van de reden waarom de hond beschikbaar wordt gesteld voor een herplaatsing, ligt niet altijd bij de hond. Daarnaast is het voor jou ook heel fijn, want een oudere Poedel is al helemaal zindelijk en afgetraind. Dit hoef jij dus allemaal niet meer te doen!

Dit scheelt je een hele hoop moeite, tijd en geld. Nou is een Poedel over het algemeen redelijk makkelijk om op te voeden, zeker als je hem vergelijkt met andere rassen, maar het is niet altijd even makkelijk. Hij zal lang niet altijd luisteren en wil nog wel eens in huis plassen. Deze fase kun je mooi skippen door een Poedel te adopteren.

Dit kun je doen als je een Poedel wil adopteren

Wil jij graag een Poedel adopteren? Je kunt dan contact zoeken met een erkende fokker, je kunt gaan kijken bij een asiel of je kunt zoeken op speciale websites voor herplaatsingen. Kijk wel altijd goed naar het adoptiecontract en teken nooit iets waar je niet achter staat.

Meestal worden deze contracten opgesteld door een stichting die willen dat de nieuwe eigenaar zich aan de regels houdt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!