Home | Poedel karakter: dit kan je verwachten

Poedel karakter: dit kan je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het maakt bij een Poedel niet veel uit of je voor een normaal formaat of voor een kleiner exemplaar gaat als je naar het karakter kijkt. De wat kleinere hondjes kunnen wat feller zijn dan de grote versie maar de Poedel is een lieve en bijzonder aanhankelijke hond die lief is voor mens en dier.

Het is natuurlijk ook niet voor niks dat deze hond juist door veel mensen wordt gekozen als huisdier en kameraadje.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Bijzonder sociale en intelligente hond

De Poedel is van nature al een sociale hond die goed als gezinshond functioneert en ook prima met kinderen of andere huisdieren kan. De Poedel wil het liefst zoveel mogelijk bij zijn mensen zijn en er van alles voor doen. De hond is bijzonder intelligent en leert heel snel.

Het is dan ook zeker niet verrassend dat dit ras wordt ingezet als hulphond, blindengeleidehond of om mensen met psychische problemen te ondersteunen. De Poedel is slim genoeg om snel commando’s te snappen en te gehoorzamen. Het is een volgzame hond die niets liever doet dan zijn baasje te behagen en is daarom perfect geschikt als hulphond.

Bekijk altijd goed welke maat Poedel je aanschaft

Als je overweegt een Poedel aan te schaffen, is het belangrijk om voor jezelf eerst de keuze te maken welke grootte je wilt hebben. Kies je voor een normale Poedel of ben je meer gecharmeerd van een wat kleiner type hond? Zeker als je kleinbehuisd bent, is het het overwegen waard om voor een wat kleinere Poedel te kiezen.

Deze variant kan prima op een appartement of in een wat kleinere woning worden gehouden maar houd er wel rekening mee dat de Poedel, ook de kleinere versie zoals de Toy Poedel of Miniatuurpoedel, veel energie hebben en tevens veel beweging nodig hebben.

Let op: Het karakter van jouw Poedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg voor veel beweging zodat je Poedel zijn energie kwijt kan

De Poedel heeft veel fysieke beweging nodig om goed in conditie te blijven en niet te zwaar te worden. Natuurlijk moet hij ook zijn tomeloze energie dagelijks goed kwijt kunnen. Het is daarom belangrijk dat je als baasje van een Poedel veel met je huisdier onderneemt en ermee gaat rennen, lange wandelingen maakt en met je maatje speelt.

De Poedel is slim genoeg voor allerlei spelletjes en is graag actief samen met de baas bezig.

Hond die snel heel veel oppikt en kan leren

De hond is heel goed en zelfs vrij eenvoudig te trainen, maar je dient wel zo vroeg mogelijk daarmee te beginnen. Het trainen doe je het beste al vanaf de tijd dat je Poedel nog een puppy is. Daar hebben zowel de hond als jij het meeste profijt van. Het leren van trucjes, behendigheidsparcoursen lopen, apporteren en nog veel meer zijn allemaal dingen die je reeds kunt aanleren aan een puppy zodat deze dat op latere leeftijd dat ook nog allemaal kan en jullie samen fijn bezig en actief blijven.

De Poedel is een gevoelige hond en dient met zachte hand te worden opgevoed. Schreeuwen of lelijk doen tegen de hond heeft een averechts effect en is nooit goed. Zorg ervoor dat je de hond consequent opvoedt maar doe dit altijd op een vriendelijke manier zodat deze geen trauma oploopt. Belonen en je hond prijzen als deze het goed doet, is ook bij de Poedel erg belangrijk.

Zorg ook voor voldoende geestelijke uitdaging

Zorg niet alleen voor fysieke uitdaging maar zeker ook voor voldoende geestelijke uitdaging voor je Poedel. De Poedel doet graag spelletjes maar zal deze door zijn intelligentie vaak snel doorhebben. Het is daarom niet alleen belangrijk dat je je hond geestelijk voldoende uitdaging aanbiedt, maar er tevens de nodige variatie in aanbrengt.

Zorg voor spelletjes die je Poedel voldoende afleiding bieden en de hond triggeren. Als de hond eenmaal een spelletje of trucje doorheeft, bied dan een ander spel aan zodat hij zich niet snel gaat vervelen. Variatie is het magische woord bij deze hond die anders kan vervallen in ongewenst gedrag zoals kauwen op spullen of deze slopen. Niet omdat het een lastige hond is, maar gewoon omdat hij zich dan verveelt.

Leer alles over het karakter van jouw Poedel

Wil je alles weten over het karakter van jouw Poedel? Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hond die zich snel alleen voelt

De kleinere soorten Poedels zijn doorgaans wat minder dol op kleine kinderen maar kunnen prima door een deur met wat oudere kinderen. De grotere Poedel zoals de Franse of Middelgrote kan werkelijk met iedereen goed omgaan, van jong tot oud. Als je een Poedel kiest, zorg dan dat je de hond altijd voldoende aandacht kunt geven en deze nooit voor langere tijd alleen laat. De hond hecht zich namelijk heel erg aan zijn mensen en als de Poedel veel alleen is, leidt dit snel tot verlatingsangst.

Dit kan dan weer leiden tot overmatig blaffen of slopen. De hond hecht zich bij voorkeur aan een bepaald lid van de familie dus het is zaak dat deze vaak aanwezig is.

Hond die gevoelig is voor stemmingen en emoties

De Poedel is een loyale hond die erg gevoelig is voor stemmingen en emoties bij mensen. Heerst er een niet al te vrolijke stemming in huis? Reken er dan gerust op dat je Poedel bij je komt zitten om je op te beuren. Ook als jij je niet zo lekker of ziek voelt, voelt het dier dit aan en zal hij er alles aan doen om jou een beter gevoel te geven.

Gevoelsmatig zit het wel goed met dit ras en ze willen alles doen om het zijn baasje goed naar de zin te maken. Waken zal de Poedel zeker ook voor je doen en zijn baasje te allen tijde beschermen.

Het karakter van een pup is nog in ontwikkeling

Kies je voor de aanschaf van een Poedel puppy? Ga daarvoor dan altijd naar een erkende en betrouwbare fokker, bij voorkeur eentje die is aangesloten bij een rasvereniging. Hierbinnen wordt via de juiste regels gefokt en staat het belang van zowel de moederhond als de pups altijd voorop.

Het voordeel van een pup aanschaffen is dat het karakter van de hond nog in ontwikkeling is en je dit als baasje mee kunt vormen door de hond goed te trainen en te socialiseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

De Poedel is een prachtige hond met een mooi vacht. De hond is oorspronkelijk gefokt als een ras dat moest meehelpen met de jacht: het beest moest wild aanwijzen, opspeuren, opjagen en terugbrengen bij het baasje. Daarbij moest het beest ook zwemmen en om het...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!