Home | Een Poedel kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Poedel kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Eindelijk heb je de beslissing gemaakt om een Poedel te kopen. Dat is natuurlijk super leuk, maar nu kom je bij de volgende uitdaging: namelijk hoe koop je eigenlijk een Poedel? Je kunt niet zomaar even naar de winkel gaan en er zijn een heleboel dingen die erbij komen kijken waar je misschien nog niet eens aan had gedacht.

Welk formaat Poedel wil je hebben? Waar kun je het beste een Poedel kopen? Waar moet je allemaal op letten als je een hond koopt? Dit is dus ultieme gids die jou kan helpen bij het kopen van een Poedel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

De prijs van een Poedel

De prijzen zijn voor elk type Poedel net iets anders. De kleinste Poedel, de Toy Poedel, kost tussen de €800,- en de €1250,-. Iets goedkoper is de Dwergpoedel. Deze kost namelijk tussen de €455,- en de €700,-. De grote Poedel kost over het algemeen tussen de €750,- en de €1500,-.

De Standaard Poedel, oftewel de Koningspoedel, kost rond de €1500,-. Je zou misschien denken dat de prijs mee groeit met het formaat, maar de Toy Poedel is zo klein en populair dat hij toch wat duurder is.

Een Poedel adopteren

De meeste mensen kiezen voor een puppy, maar het is ook een mogelijkheid om een Poedel te adopteren. Deze is dan meestal ouder en geen puppy meer. Met een Poedel adopteren doe je niet alleen jezelf een groot plezier, maar de hond ook. Je geeft hem dan namelijk een tweede kans op een fijn leven.

Mensen denken wel eens dat het aan de hond ligt wanneer hij ter adoptie af wordt gestaan, maar dat hoeft niet zo te zijn. In de meeste gevallen ligt het zelfs aan het baasje. Een hond adopteren kan natuurlijk via het asiel, maar er zijn ook verschillende websites. Hierop vind je dan een overzicht van de Poedels die op dit moment aan worden geboden ter adoptie.

Let op: Het kopen of adopteren van een Poedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voor- en nadelen van adopteren

Het adopteren van een Poedel heeft zijn voor- en zijn nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat de hond al wat ouder is en dat je er daarom minder lang van kan genieten. Bovendien is het natuurlijk heel leuk om je Poedel als puppy mee te maken, vooral omdat hij dan zo schattig is.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist op zoek bent naar een hond die al wat ouder is. Vooral wanneer je nog nooit eerder een hond hebt gehad, kan dat juist handig zijn. Een volwassen hond is namelijk al zindelijk en afgericht, dus dat hoef jij niet meer te doen. Dit scheelt je een hoop tijd, moeite en geld want het is niet niks om je hond te trainen. Een ander voordeel van het adopteren van een Poedel is dat het een stuk goedkoper is dan het kopen van een puppy.

Een Poedel puppy kopen

Wanneer je liever een puppy wil kopen, heb je een aantal opties. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hondje te kopen via Marktplaats, Facebook of een fokker. Het beste is om een puppy te kopen bij een erkende fokker. Deze is namelijk aangesloten bij een rasvereniging en moet aan een aantal eisen voldoen.

Vaak moet hij ook geld betalen om lid te mogen zijn van die vereniging. Een erkende fokker houdt echt van zijn dieren en fokt ze voor zijn hobby en dus niet voor het geld. Hij pluist de stambomen na om er zeker van te zijn dat het nestje helemaal gezond is.

Bovendien laat hij zijn dieren regelmatig checken bij de dierenarts om te kijken of ze nog helemaal gezond zijn, zorgt hij voor een gezondheidsverklaring en heeft hij een paspoort voor zijn honden.

Duurder

Een puppy kopen bij een erkende fokker is niet iedereens eerste optie omdat het simpelweg wat duurder is. Het kost namelijk veel geld om voor de dieren te zorgen en te onderhouden. Zo moeten ze genoeg ruimte hebben om te leven en spelen, benches om in te slapen, genoeg eten om gezond te blijven en speeltjes om mee te spelen.

Om de onkosten te kunnen betalen, is een puppy dus ook wat duurder dan wanneer je hem ergens anders koopt. Er is bij een fokker wel vaak een wachtlijst omdat zij hun honden niet willen overbelasten en ze dus niet te vaak zwanger laten raken.

Een puppy kopen via Marktplaats

Je kunt ook kiezen om een puppy via Marktplaats te kopen. Het aanbod is hier heel ruim, wat betekent dat je ook al snel een pup in huis kunt hebben. Ook kost het vaak wat minder geld om via Marktplaats een puppy te kopen omdat de verkopers meestal niet aangesloten zitten bij een rasvereniging. Je moet hier wel goed opletten, want er zijn ook handelaren en broodfokkers actief op Marktplaats.

Het gaat hen alleen maar om het geld dat ze met de puppy’s kunnen verdienen en niet om hun welzijn. Het komt dus helaas nog voor dat er zieke puppy’s verkocht worden. Koop daarom niet zomaar een hond via Marktplaats, maar doe altijd onderzoek naar de verkoper.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Poedel

Overweeg je een Poedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Ga altijd een gesprek aan met de persoon van wie je de hond koopt. Een goede fokker zal namelijk open zijn over de manier van werken en kan jou alles vertellen over de Poedel die je wil en zijn stamboom. Hij kan je alle papieren laten zien om te bewijzen dat zijn hondjes helemaal gezond zijn.

De fokker zal jou waarschijnlijk ook vragen stellen, want hij wil ook zeker weten dat zijn dieren wel op de juiste plek terecht komen.

Hier moet je rekening mee houden wanneer je een hond koopt

Een hond kopen is leuk, maar er komen natuurlijk nog meer dingen bij kijken. Je moet wel de tijd hebben om hem genoeg aandacht en liefde te geven. De Poedel vindt het heerlijk om samen een flinke wandeling te maken en om samen te spelen.

Houd er daarnaast ook rekening mee dat het hebben van een rond prijzig kan zijn. Je moet elk jaar naar de dierenarts, voer kopen en ook spullen zoals speeltjes of een nieuwe slaapmand wanneer de oude is versleten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!