Home | Leer de Middenslag Poedel beter kennen

Leer de Middenslag Poedel beter kennen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je graag een Poedel, maar weet je niet zo goed of het formaat wel bij jou past? Geen zorgen, er zijn namelijk vier verschillende types van dit ras! Zij hebben elk hun eigen formaat en zijn verder helemaal hetzelfde. De grootste Poedel is de Koningspoedel.

Daarna komt de Middenslag Poedel en de twee kleinste zijn de Dwergpoedel en de Toy Poedel. Voor veel hondenliefhebbers heeft de Middenslag Poedel de ideale grootte om als trouwe metgezel overal mee naartoe te gaan. Je leest hier alles over deze hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Het uiterlijk

De Middenslag Poedel heeft een gemiddelde schofthoogte van tussen de 35 centimeter en de 45 centimeter. Hij weegt ongeveer 12 kilo. De Poedel staat natuurlijk bekend om zijn karakteristieke vacht. Deze is gekruld of gekoord. De gekrulde vacht is een kroesvacht waarbij er een fijne wollige textuur is.

De vacht is dan dus heel sterk gekruld en veert bijna niet mee als je hier met je hand op drukt. Als de vacht gekoord is, vormt de vacht lange koorden van minstens twintig centimeter. Er zijn zeven verschillende kleuren waarin de Middenslag Poedel voorkomt: Je hebt zwarte Poedels, bruine, witte, zilveren, roodachtige fawn, black and tan en zwart-wit gevlekt.

De Middenslag Poedel heeft een harmonische bouw en is een elegante hond. Daarnaast is hij ook erg trots en dat kun je ook wel zien aan zijn houding. Zijn staart is hoog aangezet. In Nederland is het verboden om deze te laten couperen. Wanneer de hond stil staat, moet de staart naar beneden hangen.

Als de Middenslag Poedel in actie komt, dan wordt de staart juist schuin omhoog gedragen. Zijn rug is kort en loopt zonder afvalling in de slanke, gespierde achterhand over.

De kop van de Middenslag Poedel is rechthoekig van vorm en goed in verhouding van het lichaam. Het hoofd is wel besneden, maar niet te fijn of te zwaar. Als je goed naar de schedel kijkt, dan zul je zien dat de breedte minder dan de helft van de lengte van de totale schedel is.

Als je boven op de schedel kijkt, dan zie je dat deze een ovale vorm heeft, terwijl hij van de zijkant juist wel bol lijkt. Het opvallendste aan de kop van de Poedel zijn waarschijnlijk de wenkbrauwbogen. Meestal zijn deze plekjes bedekt met haar dat wat langer is.

De neus is recht en hij heeft open neusgaten. De lippen moeten middelmatig ontwikkeld zijn. Het is het beste als ze strak zijn, dus de bovenlip moet rusten op de onderlip en mag hier niet overheen hangen. De ogen van de Middenslag Poedel staan een beetje schuin in het hoofd en hebben een amandelvorm. Zijn oren zijn iets langer dan dat ze breed zijn en hangen naast zijn koppie naar beneden.

Het karakter

Drie woorden die het karakter van de Middenslag Poedel het beste beschrijven, zijn actief, intelligent en trots. Daarnaast is het ook een hele loyale hond. Dat komt omdat hij al zo’n beetje heel zijn bestaan nauw samen heeft gewerkt met mensen. Hij is dus erg op zijn baasje gericht.

De Middenslag Poedel is een hele vrolijke hond die dus ook nog eens erg intelligent en energiek is. Dankzij deze intelligentie, het is één van de slimste hondenrassen, pikt hij heel gemakkelijk nieuwe informatie op, wat erg handig is tijdens een training. Hij heeft een stabiel karakter en houdt ervan om te spelen, waardoor het de ideale gezinshond is.

Omdat de Poedel vroeger vaak werd gebruikt als jachthond, vindt hij het nog altijd heerlijk om activiteiten te doen in de natuur. Over het algemeen heeft deze hond een goede zin en een vrolijke houding. Ook met andere honden kan de Middenslag Poedel over het algemeen goed overweg. Ze kijken niet op of om naar mensen die ze niet kennen.

Meestal geldt bij honden dat hoe groter de hond is, hoe rustiger en bedachtzamer hij is en dat is bij de Poedel ook zo. De Middenslag Poedel is hierbij de gulden middenweg. Hij is namelijk iets levendiger dan de grote Poedel en laat zich niet uit zijn evenwicht brengen, maar hij is wel rustiger dan de Toy Poedel en de Dwergpoedel.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Poedel wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Functies

De Poedel heeft veel verschillende functies gehad tijdens zijn bestaan. Eerst werd hij dus gebruikt in het circus om leuke trucjes te doen en daarna werd hij voornamelijk gebruikt als jachthond. Daarmee zijn we er echter nog niet. Dankzij zijn taak als jachthond is zijn reukvermogen heel goed ontwikkeld, waardoor hij ook wel eens wordt gebruikt om truffels op te sporen.

De Poedel is een hele intelligente hond. Daarnaast is hij ook erg trouw en goed gebouwd. Daardoor werd hij aan het begin van de twintigste eeuw ook veel gebruikt als politiehond. Tegenwoordig is de Middenslag Poedel echter vooral een gezinshond, maar hij wordt ook nog altijd gebruikt als signaleringshond, blindengeleidehond en hulphond voor mensen die een sociale, mentale of fysieke beperking hebben. De Middenslag Poedel is dus echt een alleskunner!

Beweging

De Middenslag Poedel is een hele actieve hond. Hij vindt het heerlijk om samen met zijn baasje te wandelen, spelen of om te zwemmen. Dit ras heeft wel een aantal wandelingen per dag nodig, dus zorg ervoor dat je hier ook tijd voor hebt. Daarnaast vindt hij het ook heerlijk om thuis lekker te spelen.

Op zich kun je een Middenslag Poedel best in een appartement houden, maar dan moet je wel ervoor zorgen dat je vaak genoeg naar buiten gaat zodat hij al zijn energie kwijt kan.

Leer alles over jouw lieve Poedel

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Het imago

De Middenslag Poedel staat een beetje bekend als een arrogant en verwend ras. Dat is jammer, want dat is deze hond absoluut niet. Dit imago heeft hij juist gekregen door de media en de filmindustrie. Zij hebben deze hond tot een echte glamourhond gemaakt met veel kapsones. De Middenslag Poedel wordt namelijk vaak gebruikt als hondje van een baasje dat ook zo is.

Je zult vast wel ooit het beeld hebben gezien van een Poedel die met haar baasje mee huppelt door een dure winkelstraat en waarbij zowel het hondje als het baasje met haar neus in de lucht loopt. De Poedel is dan eerder een extravagante accessoire dan een metgezel.

Hij heeft dan vaak een geschoren vacht en heeft de typerende langere stukken bij haar staart, pootjes en rondom het hoofd. Hierdoor krijgt de Poedel namelijk nog meer de uitstraling dat het een luxe hond is, wat goed in het verhaal past. Dat is best jammer, want de Poedel is helemaal niet zo.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

De Poedel is een prachtige hond met een mooi vacht. De hond is oorspronkelijk gefokt als een ras dat moest meehelpen met de jacht: het beest moest wild aanwijzen, opspeuren, opjagen en terugbrengen bij het baasje. Daarbij moest het beest ook zwemmen en om het...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!