Home | Een mini Poedel puppy kopen en in huis halen (must read)

Een mini Poedel puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Poedel is een hele actieve en trouwe hond. Mocht je graag een Poedel willen hebben, maar vind je hem net iets te groot? Geen probleem, er zijn namelijk verschillende varianten van dit ras! Zij hebben ook allemaal een eigen grootte, dus je kunt ook kiezen voor een mini Poedel.

Als je kiest voor dit ras, zul je daar zeker geen spijt van krijgen! Je krijgt er namelijk heel veel liefde en plezier voor terug. Hier lees je alles over een mini Poedel puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Vier verschillende soorten

Als je over de Poedel praat, dan ben je eigenlijk niet specifiek genoeg. Er zijn namelijk vier verschillende varianten van dit ras. Het verschil tussen deze vier types is dat ze allemaal van een ander formaat zijn. De grootste hond is de grote Poedel en deze wordt ook wel Koningspoedel genoemd.

Daarna komt de Middenslag Poedel. Deze wordt gevolgd door de Dwergpoedel en de kleinste versie van de vier is de Toy Poedel. De grootte moet ook meteen het enige verschil zijn tussen de Poedels. Het karakter en de rest van het uiterlijk moet namelijk bij allemaal hetzelfde zijn.

In Engeland, Japan en de Verenigde Staten worden er niet vier, maar drie variaties van de Poedel erkend. Zij erkennen namelijk de Toy Poedel, de Miniatuur Poedel en de standaard Poedel. De meeste landen die aan zijn gesloten bij de FCI, erkennen alle vier de variaties.

Het formaat

Van de vier soorten Poedels zijn de Toy Poedel en de Dwergpoedel dus het kleinst. Deze worden ook wel de mini Poedels genoemd. De Dwergpoedel is heeft een gemiddelde schofthoogte van tussen de 28 centimeter en de 35 centimeter. Hij weegt gemiddeld 7 kilo.

De kleinste Poedel is dus de Toy Poedel en deze is tussen de 24 en de 28 centimeter groot. Hij weegt ongeveer 4 kilo, maar mag ook niet minder wegen dan dat. Het kleine formaat van deze Poedel is juist wat hem voor veel mensen aantrekkelijk maakt. De meeste mensen die voor deze kleine hondjes kiezen, doen dat namelijk omdat ze hem zo schattig vinden. Het is natuurlijk ook net een klein, fluffy knuffelhondje.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Poedel puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De prijs

Als je een mini Poedel puppy gaat kopen, dan wil je natuurlijk wel van tevoren weten hoe duur een pup is. Je zou misschien verwachten dat de hond goedkoper wordt naarmate hij kleiner wordt, maar dat is niet het geval bij de mini Poedel. Dat komt omdat de kleinste, de Toy Poedel, nog relatief nieuw is.

Dit kleine hondje is erg populair en is nog iets ‘specialer’ dan de andere drie. Daarom is hij ook duurder dan de Dwergpoedel. De Toy Poedel kost over het algemeen tussen de €800,- en de €1250,-. De Dwergpoedel is dus iets goedkoper en kost meestal tussen de €455,- en de €700,-.

Een mini Poedel puppy kopen

Je kunt het beste een puppy kopen bij een erkende fokker. Deze is namelijk aangesloten bij een rasvereniging en moet zich aan strenge regels houden tijdens het fokken. Voor de fokker is het fokken van honden echt zijn passie. Hij doet het dus niet om zijn brood te verdienen, maar omdat hij fan is van de Poedel.

Een erkende fokker laat zijn honden testen voordat hij ermee gaat fokken, waardoor je dus de grootste kans hebt op een mini Poedel pup die helemaal gezond is.

De mini Poedel puppy opvoeden

Eindelijk is het zo ver en mag je je Poedel op gaan halen. Hij is er helemaal klaar voor om het nestje te verlaten en om naar zijn nieuwe baasjes te gaan. Het opvoeden kan een lastige taak zijn, maar als je er genoeg aandacht, tijd en liefde in stopt dan zal de opvoeding zeker een succes zijn.

Het is verstandig om meteen te beginnen met het opvoeden van je pup, want dan is het het gemakkelijkste. Je hond kan dan namelijk geen gedrag aanleren dat niet goed is. Bovendien heb je er op deze manier ook jarenlang plezier van. Gelukkig is de Poedel een slim ras en is hij redelijk gemakkelijk om te trainen.

Leer alles over jouw Poedel puppy

Wil je álles weten over jouw Poedel puppy? Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De eerste dag

Op de eerste dag dat je je nieuwe Poedel in huis hebt, zal hij waarschijnlijk alle hoekjes gaan verkennen. Hij wil natuurlijk zijn nieuwe omgeving meteen goed leren kennen. Laat dit ook gewoon gebeuren en houd je pup niet tegen. Laat hem gerust even door het hele huis lopen, want zo kan hij het beste gewend raken aan zijn nieuwe omgeving.

Waarschijnlijk zal hij op een gegeven moment moment op één plek blijven staan. Hij wil hier dan plassen om aan te geven dat het zijn territorium zit. Dit moet je natuurlijk niet laten gebeuren en het beste kun je hem dan naar buiten brengen zodat hij daar kan plassen.

Belonen bij goed gedrag

Het is niet nodig om een uitgebreide beloning te geven wanneer je Poedel buiten zijn behoefte doet. Een knuffel geven is al voldoende. Wees dan wel vrolijk zodat je pup goed weet dat het baasje tevreden is. Je zou hem ook nog een snoepje kunnen geven.

Zo snapt je hond meteen dat het goed is om buiten te plassen. Het is belangrijk dat je je hond niet straft bij slecht gedrag. Hij snapt dan namelijk niet dat hij straf krijgt omdat hij iets fouts doet. Het enige dat je er mee bereikt is dat je hond bang van je wordt en dat wil je niet. Belonen bij goed gedrag is belangrijker dan straffen bij fout gedrag. Wees dus niet te streng voor je puppy.

Fouten maken mag

Onthoud dat het oké is om fouten te maken. Jouw Poedel zal niet meteen de regels kennen en dat is logisch. Vooral als het om een jonge hond gaat, zal hij niet meteen weten wat goed en fout is. Het is dan ook helemaal niet erg als er een keer een ongelukje gebeurt. Sterker nog, dat zal zeker gebeuren. Wees hier dus ook op voorbereid zodat het niet als een verrassing komt.

Zorg wel dat je consequent blijft wanneer je hond zo’n foutje maakt. Als je heel boos bent en twee minuten later weer heel vrolijk, zal je hond in de war raken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

Poedel haar: hoe doe je de verzorging van jouw hond?

De Poedel is een prachtige hond met een mooi vacht. De hond is oorspronkelijk gefokt als een ras dat moest meehelpen met de jacht: het beest moest wild aanwijzen, opspeuren, opjagen en terugbrengen bij het baasje. Daarbij moest het beest ook zwemmen en om het...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!