Home | Poedel puppy: kopen en verzorgen (belangrijk artikel

Poedel puppy: kopen en verzorgen (belangrijk artikel

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een puppy is natuurlijk hartstikke leuk en al helemaal wanneer het om een Poedel gaat! Honden van dit ras zijn namelijk heel lief en vinden het heerlijk om veel tijd met hun baasje door te brengen. Samen een flinke wandeling maken of lekker spelen in de tuin: je kunt je Poedel niet gelukkiger maken.

Maar als je dan eindelijk hebt besloten dat je een Poedel puppy wil kopen, begint het avontuur pas. Want waar moet je allemaal op letten als je een pup gaat kopen en in hoeverre moet je je huis voorbereiden op de komst van je nieuwe huisgenoot? Dat lees je allemaal hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Energiek

Puppy’s kunnen erg wild en energiek zijn, dus zorg er in ieder geval voor dat er genoeg te doen is en dat hij veel kan spelen. Als een pup zich gaat vervelen, kan hij namelijk baldadig worden en dingen gaan slopen. Zorg dus dat hij hier niet de kans voor krijgt. Je huis aanpassen doe je niet voor jezelf, maar ook voor de veiligheid van je Poedel.

Jonge honden kauwen graag op spullen zoals schoenen, speelgoed of sokken. Door deze dingen op te bergen, kunnen ze er ook niet bij komen en er op gaan bijten.

Je huis voorbereiden

Als je dan je puppy hebt gekocht, moet je ook je huis voorbereiden. Er zijn een hoop dingen die je moet doen waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken. Zorg bijvoorbeeld dat alle mogelijke problemen in huis weggehaald worden zodat je hond niet het risico loopt om zichzelf pijn te doen of in gevaar te brengen.

Je kunt het beste je woning bekijken op de ooghoogte van je Poedel puppy om te voorkomen dat je loszittende kabels of andere scherpe voorwerpen over het hoofd ziet.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Poedel puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Trap lopen

Daarnaast is het beter dat je Poedel op het begin nog niet op de trap gaat lopen, want dat is slecht voor zijn lichaam. Blokkeer deze dus zodat je pup er ook niet op kan en af kan vallen. Het beste kun je ook alle prullenbakken afsluiten, want kleine hondjes zijn erg nieuwsgierig en willen graag de inhoud van jouw prullenbak goed bekijken.

Ze vinden het dan ook geen probleem om de inhoud even op de grond te gooien.

Schoonmaakspullen

Een jonge pup is erg nieuwsgierig en zal zelf niet weten wat er allemaal goed en slecht voor hem is. Hij wil overal aan snuffelen, dus zorg dat er geen gevaarlijke spullen zijn waar hij bij kan. Het is dan ook belangrijk dat je Poedel niet bij de schoonmaakspullen kan komen. Je wil namelijk niet hebben dat hij ineens schoonmaakazijn op aan het drinken is.

Ook andere spullen die je hond op kan eten of drinken moet je goed opbergen. Denk hierbij aan alcohol, maar ook aan chocola, druiven of rozijnen. Voor een hele lijst met voedsel dat giftig is voor je hond kun je het beste op het internet kijken.

Persoonlijke spullen

Berg je persoonlijke spullen op waarvan je niet wilt dat je pup erop kan bijten. Puppy’s vinden het namelijk heerlijk om overal op te kauwen. Het gaat hierbij niet alleen om sloffen, maar ook om sokken of bijvoorbeeld speelgoed. Als je hond zich verveelt, kan hij ook spullen gaan vernielen. Dit kan echt om alles gaan, bijvoorbeeld ook de prullenbak of de bank.

Leer alles over jouw Poedel puppy

Wil je álles weten over jouw Poedel puppy? Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een schoon huis

Elke puppy doet wel eens iets dat niet mag. Door training en opvoeding leer je je hond hoe hij zich moet gedragen. En als je niet wil dat jouw hond je schoenen kapot kauwt, moet je ervoor zorgen dat hij ook niet bij je schoenen kan. Om te voorkomen dat hij een glas omver zwiept met zijn staart, moet je ervoor zorgen dat dit niet mogelijk is door het glas buiten zijn bereik te zetten. Vergeet hierbij niet de stekkerdozen en losse kabels.

Deze voorwerpen kunnen namelijk gevaarlijk zijn, maar je Poedel heeft dit niet in de gaten. Een schoon huis maakt vernielen dus minder makkelijk. Als jij netjes bent, heeft je Poedel ook minder kans om een puinhoop te maken.

De tuin voorbereiden

Ook je tuin moet goed worden gecheckt. Je pup zal het namelijk heerlijk vinden om in de tuin te spelen, dus zorg ervoor dat ook deze klaar is voor de komst van je Poedel. Hij gaat graag op pad en kan ook heel goed ontsnappen. Zorg dus dat dit niet mogelijk is voor hem! Let er ook op dat je tuin vrij is van gevaarlijke spullen.

Denk hierbij aan giftige middelen, maar ook aan kinderspeelgoed of een opblaasbaar zwembad. Zorg dus dat ook de tuin een veilige leefomgeving is voor je nieuwe puppy zodat hij hier lekker kan spelen.

Waar moet je rekening mee houden als je een pup koopt?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je kiest voor een hond als huisdier. Een hond zoals de Poedel heeft ook veel energie en is dus het liefste actief bezig. Dit ras is dan ook niet echt geschikt voor mensen die weinig ruimte hebben voor de hond om zijn energie kwijt te kunnen.

Hoeveel beweging je Poedel precies nodig heeft, hangt af van de grootte waar je voor kiest. Als je kiest voor een hond van dit ras van een groter formaat, dan vindt hij het fijn om elke dagen een flinke wandeling te maken en om samen te spelen.

Je kunt natuurlijk alsnog wel kiezen voor een Poedel als je een kleiner huis of een kleine tuin hebt, maar je moet er dan wel voor zorgen dat hij genoeg beweging krijgt. Dit kan natuurlijk al heel simpel door elke dag even met je hond naar een park te gaan zodat hij kan spelen en door flinke wandelingen te maken.

Honden van dit ras zijn ook erg slim, dus ze moeten ook mentaal uitgedaagd worden. Dit kan met ingewikkeldere spelletjes waarbij hij zijn hersenen goed moet gebruiken of door hem te trainen. Als een slimme hond als de Poedel zijn hersenen niet meer hoeft te gebruiken, kan hij zich namelijk gaan vervelen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!