Home | Roze Poedel: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Roze Poedel: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Poedels zijn er in allerlei maten en kleuren. Er zijn vier verschillende maten: de Koningspoedel, de Middenslag Poedel, de Dwergpoedel en de Toy Poedel. Zij hebben allemaal dezelfde vacht: de typerende, krullende vacht van de Poedel. Deze heeft veel verzorging nodig, maar is wel heel mooi en lekker zacht.

De vacht van de Poedel kan veel verschillende kleuren hebben. Meestal hebben ze één kleur, maar ze kunnen ook twee verschillende kleuren hebben. Eén van de kleuren die de vacht van een Poedel kan hebben, is roze. Je leest hier alles over de roze Poedel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

Een roze vacht

De vacht van de Poedel wordt niet heel vaak roze genoemd. Het is namelijk eerder een licht bruine kleur, maar hij heeft soms een roze tint. De term die vaker voor deze kleur vacht gebruikt wordt, is abrikoos. De meeste kruisingen van de Poedel, zoals de Labradoodle bijvoorbeeld, hebben vaak deze roze kleur.

Het is een hele mooie kleur die loopt van crème tot wat donkerder. Het is een moeilijke kleur om te krijgen met het fokken. Poedels met zwart in hun stamboom zullen waarschijnlijk wat meer een roze tint in hun vacht hebben.

Als een Poedel juist bruine familie heeft, dan zal hij waarschijnlijk meer roodachtig zijn. De roze Poedel was samen met rood de laatste kleur die vast zijn gelegd voor dit ras. Vroeger kwam deze kleur dus nog niet voor.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om Poedels met een roze vacht te fokken met de raskenmerken van de bruine Poedel en zijn donkerbruine ogen. Dat was moeilijk omdat de ogen vaak juist groen of lichtgeel van kleur werden. Daarom werd er zowel bruin als wit ingebracht, waardoor er nog altijd rozekleurige pups zijn die de kenmerken hebben van een leverkleurige hond.

Je kunt er nooit helemaal zeker van zijn hoe een roze Poedel er uiteindelijk uit komt te zien. In het begin hebben ze namelijk allemaal een diepe kleur, maar meestal wordt deze uiteindelijk valer naarmate ze wat ouder worden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Poedel wordt ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende vachtsoorten

Naast de meerdere kleuren die de vacht van de Poedel kan hebben, heeft hij ook twee verschillende vachtsoorten. Elke Poedel heeft in ieder geval sowieso de klassieke, krullende vacht. Dan kan hij ook nog een kroesvacht of een koordvacht hebben. De kroesvacht heeft hele sterke krullen en veert nauwelijks mee als je er zachtjes met je hand op drukt.

Als een Poedel een koordvacht heeft, heeft hij lange koorden die minstens twintig centimeter lang zijn. Of je roze Poedel nou een kroesvacht of een koordvacht heeft, het is sowieso een lekker dikke vacht. Het is uiteraard ook niet voor niets dat deze hond vroeger werd gebruikt als jachthond op het water. Dat was omdat de langere vacht bescherming bood waardoor hij lekker warm bleef.

De verzorging van de vacht

Eén geluk heb je bij de roze Poedel en dat is dat hij nauwelijks haar verliest. Toch is de Poedel een ras dat veel verzorging nodig heeft als je wil dat deze roze vacht ook echt mooi blijft. Hij heeft namelijk een krullende vacht die dagelijks door moet worden geborsteld of gekamd.

Op deze manier kun je voorkomen dat er klitten in de roze vacht komen. Klitten kunnen namelijk erg vervelend en pijnlijk zijn voor een hond en hoe langer ze erin zitten, hoe moeilijker het ook weer is om ze er uit te krijgen.

Bovendien verliest de roze Poedel echt wel wat haren, maar die blijven gewoon in de dichte vacht hangen. Door de vacht te borstelen, kun je deze losse haren gewoon weer verwijderen. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om je roze Poedel af en toe te wassen.

Kammen en borstelen

Als je de vacht van je roze Poedel gaat kammen of borstelen, kun je het beste laagje voor laagje te werk gaan. Je begint onderaan bij de poten en werkt langzaam aan naar boven toe totdat je het gehele lichaam hebt gehad. Er zijn een aantal plekken in de vacht die sneller gaan klitten en dus iets meer aandacht nodig hebben.

Dit zijn voornamelijk de plekjes in de oksels, bij de buik en bij de dijen van de hond. Deze moet je dus voorzichtiger borstelen en het liefste ook iets vaker. Je kunt het beste een slickerborstel of een speciale hondenkam gebruiken om dit te doen.

Blazen

Naast borstelen en kammen kun je ook nog het beste de vacht van je roze Poedel af en toe uitblazen. Dit doe je dan met een sterke föhn of een speciale waterblazer. De Poedel heeft namelijk een dikke vacht waardoor er al snel viezigheid in kan blijven hangen, zeker als hij een gekoorde vacht heeft.

Met zo’n waterblazer of föhn kun je het vocht en het vuil uit de vacht van je roze Poedel blazen. Hierdoor komt er dan ook meteen wat lucht in de vacht, waardoor er wordt voorkomen dat deze gaat broeien en stinken.

Leer alles over jouw lieve Poedel

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De vacht checken

De Poedel was vroeger een jachthond en hij heeft nog altijd een beetje een avontuurlijk karakter. Hij vindt het dan ook heerlijk om op pad te gaan als jullie aan het wandelen zijn. Als hij iets ziet bewegen in de bosjes, zal hij ook niet terugdeinzen om hier achteraan te rennen.

Dat is natuurlijk heel normaal, maar het is dan wel verstandig om even de vacht te checken bij terugkomst van de wandeling. Het kan namelijk zo zijn dat hier nog wat takjes, insecten of andere dingen in hangen en die moeten natuurlijk ook weer even weggehaald worden.

Trimsalon

Als je een Poedel hebt, kun je het beste met enige regelmaat naar de trimsalon gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf de vacht te knippen of trimmen, maar de medewerkers van een trimsalon zijn hier heel ervaren in en weten precies wat ze moeten doen om de vacht van jouw roze Poedel goed te verzorgen, trimmen en knippen.

Zij zorgen er dan voor dat de vacht van je roze Poedel weer mooi gaat stralen, dat hij mooi in model blijft en dat hij natuurlijk niet te lang wordt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!