Home | Poedel x Maltezer kruising: maak kennis met deze mooie mix

Poedel x Maltezer kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Poedel is een erg populair ras in Nederland, net als de Maltezer. Weet je niet welke van deze twee lieve en schattige hondenrassen je moet kiezen? Dat is ook helemaal niet nodig! Je kunt namelijk ook gewoon kiezen voor een mix tussen de Poedel en de Maltezer.

Hondenrassen worden al ontzettend lang met elkaar gekruist, dus dat is helemaal niet gek. Als je de Poedel en de Maltezer met elkaar kruist, krijgt je een hond die van allebei de rassen de uiterlijke kenmerken, maar ook de karakteristieke kenmerken heeft. Deze lieve kruising is ideaal voor gezinnen met kinderen. Je leest hier alles over deze mooie kruising genaamd Maltipoo.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Poedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Poedel!

De Maltipoo

Over het algemeen is de Poedel een populair hondenras om mee te kruisen. Dat komt voornamelijk door de vacht van de poedel. Niet alleen is deze vacht erg zacht, maar ook erg geschikt voor mensen die allergisch zijn voor honden. Dat komt omdat Poedels bijna niet verharen.

De Maltezer heeft dat ook, waardoor je bijna zeker weet dat de Maltipoo ook geschikt is voor mensen met een honden allergie. Dat is ook de voornaamste reden dat deze twee rassen met elkaar werden gemixt. De Maltipoo is nog geen officieel erkend ras, maar hij wordt wel steeds bekender en populairder.

Designhond

Designhonden zijn honden die uit twee raszuivere honden zijn ontstaan. Het wordt dan een hybride hond genoemd. De meeste designhonden zijn heel populair, ook bij celebrities. Zo zijn er ook bekende mensen die een Maltipoo hebben of hebben gehad, bijvoorbeeld Ashley Tisdale, Miley Cyrus, Jessica SImpson en Rihanna. De Maltipoo is ook een designdog.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Poedel (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Poedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk

Een kruising heeft natuurlijk de kenmerken van allebei zijn ouders. Je kunt dus nooit goed voorspellen hoe de hond eruit komt te zien, ook niet bij de Maltipoo. Het is geen erkend hondenras en heeft dus ook geen rasstandaarden.

Soms zal de kruising tussen de Maltezer en de Poedel wat meer van de Poedel mee krijgen en de andere keer van de Maltezer. Natuurlijk kun je wel een beetje schatten hoe de hond eruit komt te zien en ziet de Maltipoo er niet elke keer totaal verschillend uit.

Deze kruising is in ieder geval redelijk klein. Dat komt omdat er meestal een Dwergpoedel wordt gebruikt voor de mix. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de Maltipoo een kleine hond is, want de Maltezer is ook al een kleine hond.

Daarnaast kun je er van uit gaan dat de kruising tussen deze twee rassen een krullende of golvende en pluizende vacht heeft die verschillende kleuren kan hebben. De Maltezer is altijd wit van kleur, dus deze kleur komt ook vaak voor bij de Maltipoo. Daarnaast kan hij ook beige, bruin of zelfs zwart zijn. Deze hond hoeft niet altijd één kleur vacht te hebben, maar hij kan ook verschillende kleuren in zijn vacht hebben.

De grootte

Over het algemeen is de Maltipoo tussen de 18 en de 35 centimeter groot. Gemiddeld weegt hij tussen de 3 en de 7 kilo. Hoe groot deze kruising precies zal worden, hangt vooral af van de Poedel. Er zijn namelijk verschillende soorten Poedels die allemaal verschillende groottes hebben.

Als je een kleine Poedel gebruikt voor de kruising zoals een Dwergpoedel dan zal je Maltipoo een stuk kleiner zijn dan wanneer je bijvoorbeeld een Koningspoedel gebruikt. In de meeste gevallen wordt er dan ook bewust voor een kleine Poedel gekozen zodat de kruising ook klein blijft.

Het karakter

Net als bij het uiterlijk, is het ook lastig om te zeggen wat het karakter van de Maltipoo zal zijn omdat je nooit van tevoren kunt weten op welke ouder het hondje meer zal lijken. Zowel de Maltezer als de Poedel zijn hele sociale honden. Ze vinden het allebei zeer prettig om echt een onderdeel te zijn van het gezin waar je in wonen.

Ze hechten zich dan ook heel gemakkelijk aan het baasje, ook als er kinderen in het huis wonen. De Maltipoo houdt er over het algemeen van om te knuffelen en gaan graag overal mee naartoe. Houd er dus rekening mee dat je hondje het liefste bij jou op schoot kruip of zelfs bij je in bed komt liggen. Let er wel op dat je hond geen last krijgt van verlatingsangst.

Daarnaast heeft de Maltipoo over het algemeen ook redelijk wat energie. Dat komt omdat de Poedel ook een energieke hond is. Ze hebben redelijk veel beweging nodig en vinden het fijn om op pad te gaan. Hij vindt het heerlijk om naar het bos te gaan of om spelletjes te spelen waarbij hij mentaal flink uit wordt gedaagd.

Het is namelijk ook een hele intelligente hond en als hij niet voldoende uit wordt gedaagd, kan hij zich gaan vervelen. Een hond die zich verveelt kan vervelend gedrag laten zien zoals veel blaffen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Poedel

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Poedel? Bekijk dan ook het Poedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vachtverzorging

Zoals al eerder aan wordt gegeven, verhaart de Maltipoo niet zoveel. Toch is het wel belangrijk dat je zijn vacht goed verzorgd. Je moet deze bijvoorbeeld regelmatig borstelen. Als je dat niet doet gaat de vacht namelijk klitten en dat is natuurlijk niet fijn voor de hond.

Daarnaast kun je ook het beste naar een trimmer gaan om je Maltipoo te laten wassen en bij te laten knippen. Meestal kiezen eigenaren ervoor om hun kruising aan het begin van de zomer te laten knippen, zodat hij het niet te heet heeft op zomerse dagen.

Hypoallergeen

Van de Poedel, en kruisingen met dit ras, wordt vaak gezegd dat ze hypoallergeen zijn. Dit wordt ook veel van de Maltezer gezegd omdat hij maar weinig haren verliest. Als je een hondenallergie hebt, dan ben je meestal vooral allergisch voor de haren van het dier.

De Maltipoo verliest ook bijna geen haren, waardoor het een hele goede optie is voor mensen die last hebben van een allergie. Houd er wel rekening mee dat geen een hond hypoallergeen is. Het kan dus best zijn dat je een hondenallergie hebt en dat je wel nog last krijgt als je in de buurt van een Maltipoo bent.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Poedel?

Bekijk dan het Poedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Poedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Poedel wilde weten in één compleet e-book!”

Poedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Poedel!

  • Wil je een Poedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Poedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Poedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Poedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Poedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Poedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Poedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Poedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Poedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!